Bij het huis vind je o.a. een kampvuurplek, een roeibootje en kabelbaan. Er is veel te doen, direct rond het huis, maar ook in de ruimere omgeving. Jong en oud kan zich prima vermaken.

De tuin is zo ruim dat er prima een balletje getrapt kan worden. Voor de kleintjes is er een klimrek, schommels, een zandbak en kabelbaan. We ‘betrappen’ ook regelmatig niet zulke kleintjes hierop. Ook is er een kampvuurplek, heerlijk aan het eind van de dag fikkie stoken, brood bakken en worstjes braden.

Vanuit het huis is er schitterend uitzicht over het meer Näsrämmen en het monumentale kerkje van het dorp dat op het volgende schiereiland ligt. Een bootje mag dan ook niet ontbreken! Met ons roeibootje “Löv” (schoolvakantie in het Zweeds), kun je op ontdekkingstocht. Bijvoorbeeld naar het grote eiland “Storön”, waar nog fundamenten van vroegere nederzettingen te zien zijn. Uiteraard kun je ook een hengeltje uitgooien, wie weet sla je een grote snoek aan de haak!

Wie een rondje door Rämmen loopt, merkt dat het vroeger veel groter was. Niet alleen is het dorp ruim opgezet, ineens loop je langs een grote Herrgård (die ook kan worden bezocht), een oude ijzersmelterij en zie je een oud reclamebord van de supermarkt die al 35 jaar is gesloten. Meer historie van het dorp kan worden opgesnoven in het schoolmuseum, dat naast ons huis staat. Voor praktische informatie over alles wat er te doen valt hoef je niet ver te lopen: het kleinste VVV-kantoor van Zweden, dat van Rämmen, staat bij ons in de voortuin!