Het begon als een gimmick: wat kunnen we verzinnen om Rämmen onder de aandacht te brengen? Inmiddels is het kleinste VVV-kantoor van Zweden een feit! En… hij staat in de voortuin van ons vakantiehuis!

Toegegeven: heel veel stelt het niet voor. Meer dan een dak waaronder een bureautje met wat folders staat, is het eigenlijk niet. Wij hebben er nog wel officieel akkoord voor moeten geven, het ‘gebouwtje’ staat namelijk binnen 1,5 meter van de erfgrens. Toch heeft het dorp er echt wel baat bij, en jij als mogelijke bewoner van de school ook.

Niet alleen kun kun je in het ‘VVV-kantoor’ informatie vinden over dingen die in de buurt te doen zijn, een vispas regelen, of je bezoek aan de Herrgård plannen. Het gebouwtje is geopend door de provinciale bestuurder van Värmland, zegmaar de commissaris van de koning. Die kun je natuurlijk niet over een hobbelweg naar z’n afspraak laten gaan. Voor deze opening hebben ze daarom de weg naar Rämmen opnieuw geasfalteerd: en daar profiteren we allemaal van!